Lapostető készítése házilag

Megoldható természetesen, de nem ajánlott

Lapostető készítése házilag – Ilyen esetben fokozottan fontos, hogy az anyagok minőségiek legyenek, de a munka is. A megfelelő gépek és szakértelem hiányában hibás lapostető szigetelés készülhet, ami később nagy problémát okozhat. Sok mindenre kell figyelni, de a legfontosabb talán a vízszigetelés, hiszen az elsődleges és leggyakrabban előforduló hibaforrás szokott lenni a beázás.

Mindenesetre jól gondolja meg, hogy nekilát-e, és kérje szakember tanácsát. A lapostető szigetelés házilag szintén megoldható. Sokan állnak neki, hiszen a tetőszigetelés már akár 25%-al is csökkentheti házunk hőveszteségét. Egy nem reprezentatív felmérés szerint (Knauf Insulation) hazánkban a lakóépületek 60-70 %-ánál nincs szigetelve a tető. Sajnos ilyen esetekben többet kell fűtenünk a hidegben, hogy fenntartsuk a megfelelő hőmérsékletet. Mivel a magyar családok esetében a rezsi legnagyobb részét a fűtés teszi ki, ezért célszerű minden esetben elgondolkoznunk a lapostető szigetelésén.

Az elpazarolt energia 25%-a a tetőn távozik, viszont a por és a zajok is könnyebben jutnak be. A tetőszigetelés hozzájárul ezek visszaszorításához, valamint a kellemesebb klímához is, nem csak télen, a kevesebb fűtésszámla miatt, hanem nyáron megakadályozza a túlmelegedést, így akár 6-8 Celsius fokkal is javíthatja a beltéri hőmérsékletet. A lapostető szigetelés ellenben a homlokzati és külső hőszigeteléssel, bármikor elvégezhető.