Lapostető szigetelés házilag

Jobb, ha szakértő céggel végeztetjük, de ha mégsem…

Lapostető szigetelés házilag megoldható persze, de sok a hibalehetőség. Ennek ellenére biztosan sokan nekifognak, hiszen, ha spórolni szeretnénk a rezsin, akkor a szigetelés a legjobb módja. Ne áltassuk magunkat, ez sok embernek nem olcsó mulatság, ebben az esetben legalább a munkadíjon próbálnak spórolni. Sokan még úgy is hozzálátnak, hogy semmi közük a szigeteléshez, látni is csak egyszer látták, hogy hogyan készül, azt is messziről. Szóval megfelelő tapasztalat, hozzáértés és é s berendezések , gépek, kellékek nélkül nem egyszerű a dolog és előfordulhat, hogy hibásan készül a lapostető szigetelés, vagy bármilyen szigetelés. Ebben az esetben nem lesz időtálló és sokkal többe lesz a helyrehozatala, mintha eredetileg szakemberhez fordultunk volna.

Elsődleges hiba szokott lenni a beázás. Ami még sűrűn előforduló hiba, hogy valaki nem csak a munkadíjon akar spórolni, hanem az anyagokban is. Ha a legolcsóbb lemezt választjuk, ami ráadásul nem lapostető szigetelésre való, még UV védelemmel sem rendelkeznek, így 1-2 éven belül tönkremegy az egész. Ha nem figyelünk a leejtéskorrekcióra, akkor megállhat a víz a tetőnkön, nem tud lefolyni a lefolyóba. Viszont ha nem teljesül a minimum 2 %-os lejtés kialakítása, akkor a szigetelő anyagok rétegszámának növelésével, magasabb minőségű lemezeivel kell a felújítást végrehajtani. A szélek rögzítésére is kiemelten kell figyelni, mert a szél könnyen felszakíthatja a lemezeket.

Persze az ár tényleg döntő tényező sok család estén, érdemes mérlegelni, esetleg gyűjtögetni még egy kicsit, hogy meglegyen az a fránya munkadíj is, ne csak az anyagköltség.

Ha mégis arra jutottunk, hogy ezermesterek vagyunk és tuti megbirkózunk vele magunk, akkor kérjünk legalább tanácsot szakértőtől, általában ez ingyen van. Felteheti a mi email címünkön is kérdéseit, garantáltan nem számlázzuk ki Önnek tanácsadási díjként.

Ha konzultált esetleg a mi munkatársunkkal, utána még tájékozódhat az interneten is. Sok információt lehet találni, videót is a lapostető szigetelés házilag fortélyairól.